Dina Personuppgifter

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss och vi har därför nedan gjort en sammanfattning av hur vi i skyddar, hanterar och använder personuppgifter hos FLYG IDAG – Flygets Årsbok.

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR ( General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 maj 2018 har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. 

Vad vi sparar och varför

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår hemsida FLYG IDAG.se eller flygboken.se. Vi sparar information om vad du lägger i kundvagnen och vad du handlar. När du lägger en order sparar vi namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, adress, kundnummer, leverans- och betalningsuppgifter. För att kunna skicka information till dig om din order samt digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så tar vi bort uppgifterna direkt. Vill du inte längre ta emot bokinformation från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Vår kundservice når du på info@flygboken.se. Tel. +46 (0) 8-6118300. V.A.T-nr SE4912 26787101.

 

 

 

Stäng meny
0
×
×

Kundvagn